Kórokozó mentesítési programok készítése

Állattartó telepek szigorított kórokozó mentesítési tervének felállítása, kivitelezése.

Esetleges fertőzés utáni állománykivágás esetén vállaljuk a telep teljes körű mentesítési folyamatának a kidolgozását, felügyelését, legyen szó PRRS-ről, afrikai sertéspestisről, madárinfluenzáról, szalmonelláról, vagy bármilyen egyéb kórokozóról.

ÁLLATTARTÓ TELEPEK SZIGORÍTOTT KÓROKOZÓ MENTESÍTÉSI TERVÉNEK FELÁLLÍTÁSA, KIVITELEZÉSE

Esetleges fertőzés utáni állománykivágás esetén vállaljuk a telep teljes körű mentesítési folyamatának a kidolgozását, felügyelését, legyen szó PRRS-ről, afrikai sertéspestisről, madárinfluenzáról, szalmonelláról, vagy bármilyen egyéb kórokozóról.

A folyamat lépései a következőek:

 • beléptetés eszközeinek felmérése, hiányosságok pótlása
 • telep felmérése, szigorított protokoll felállítása
 • tisztítási és fertőtlenítési fázisokban történő mikrobiológiai vizsgálatok meghatározása és elvégzése
 • mosó és fertőtlenítő csapatunk munkájának felmérése, koordinálása
 • rágcsálóirtási terv elkészítése, koordinálása

Miért mi vagyunk a legjobb megoldás erre a helyzetre?

Mert komplett mentesítési szolgáltatást nyújtunk:

 1. Európa legszélesebb portfóliójával rendelkezünk a tisztító és fertőtlenítőszerek, valamint higiéniai eszközök terén.
 2. Szaktanácsadóink több éves tapasztalattal rendelkeznek. A telep sajátosságait és a kórokozót figyelembe véve egy telep specifikus, szigorított protokollt készítenek és a teljes folyamatot ellenőrzik, koordinálják.
 3. Rendelkezésünkre áll a Veszprém megyei Phylaxia Labor Kft.. 2019-ben alakult, a munkatársak többsége klinikai és mikrobiológus szakállatorvos, illetve biológus, akik évtizedes tapasztalattal rendelkeznek élelmiszerek, takarmányok, vizek, klinikai minták mikrobiológiai és szerológiai vizsgálatában, illetve állategészségügyi tanácsadásban. Laboratóriumunk korszerűen felszerelt, akkreditált laborként minden, mentesítéssel kapcsolatos mikrobiológiai vizsgálatot el tud végezni. A vizsgálat számát szakembereink segítségével meghatározzuk és elvégezzük.
 4. Saját mosó és fertőtlenítő csapattal tudjuk az Önök kórokozó mentesítését segíteni.
 5. 17 fő profi kollégával dolgozunk, akik több éve dolgoznak egy csapatként és ezen időszak alatt nagy tapasztalatra tettek szert. Habtisztítástól kezdve a habos, permetezéses fertőtlenítésen át a ködös fertőtlenítésig minden folyamatot elvégeznek és ezt saját eszközökkel hajtják végre.
 6. A rágcsálóirtás egy sarokpontja a kórokozó mentességnek. Az AlphaVet gázmestere által véghezvitt rágcsálóirtás három lépcsőből áll:
  1. telepfelmérés, árajánlat készítése
  2. telepítési terv létrehozása
  3. kihelyezés, monitoring szaktanácsadás

A szaktanácsadónk minden felsorolt felmérést elvégez, a megállapodás alapján árajánlatot küld, majd ellenőrzi, koordinálja a feladatokat. Természetesen minden munkafolyamatnál szorosan együtt működik Ön által megbízott, kijelölt illetékes kollégával és folyamatosan tájékoztatja a fejleményekről.

Referenciák:

 • Tiszaszentimrei Mg.Kft.
 • Kereki-Farm Kft.
 • Kaldenek Bt.
 • Karakai-Zs Agrár
 • Kovács Tamás E.v.
 • Kovács Miklós E.v.

Hygitech

Megnyílt az új Hygitech webshop!