Hatalmas siker volt a Baromfi Járványvédelmi Konferencia sorozat!

 

Több, mint 600 regisztrált baromfitermelő, 6 helyszín, és egy különleges rekord fűződik a rendezvény nevéhez.

A Baromfi Termék Tanáccsal közreműködve kezdtük el a konferencia megszervezését, mely elsődleges célja a baromfitermelők megfelelő felkészítése a járványvédelemre a közelmúltban egyre gyakrabban előforduló madárinfluenza miatt. A helyszínek kiválasztásakor fontos volt, hogy a lehető legnagyobb számban tudjanak megjelenni a regisztráltak, így egy észak-kelet magyarországi helyszín mellett, három alkalommal látogattunk el a dél-keleti régióba, kétszer pedig Nyugat-Magyarországra.

A járványvédelmi alapok elsajátítása a kialakult helyzet eredményeként elengedhetetlen része a huszonegyedik századi baromfitartásnak. A preventív és alapvető ismeretek birtokában pedig képesek lehetünk időben reagálni a

kialakult helyzetre. A megfelelő külső- illetve belső higiéniai eljárások, illetve protokollok megismerésével minimalizálhatjuk az esetleges fertőzések kialakulását. A kiemelkedő minőségben kialakított légtechnikának köszönhetően pedig növelhetjük telephelyünk gazdaságosságát. Előadásaink ezeket a témákat érintették, a résztvevők a konferencia utolsó fél órájában pedig tesztet írtak az elhangzottakból, amikért plusz pontokat kaphattak a járványvédelmi audithoz.

Délelőtt a BTT képviseletében, Csizmadia László indította a konferenciát, és számolt be a járványvédelmi audit tapasztalatairól, változásairól. Egy rövid szünet után, a Hygitech üzletág vezetői, Kincses Nándor és Jánosa Tibor beszéltek a járványvédelmi alapokról, külső- és belső járványvédelemről, higiéniai protokollról illetve a fertőtlenítés fontosságáról.

A laktató ebédet követően Laczó György, az Anitech baromfi technológiai üzletág vezetője a légt echnika fejlődését szemléltette, a gazdaságosság jegyében.

A teszt kitöltése előtt a résztvevők Dr. Zsoldos István dupla előadásával zárták a napot, mely fókuszában az antibiotikum felhasználás csökkentésének lehetősége, és a szuper prémium termékek álltak.

A legnagyobb számban Szegedre érkeztek – a regisztráció lezárásakor 163-an ültek a hotel legnagyobb termében – a menedzser pedig jelezte, hogy fennállásuk során még sosem volt egyszerre ennyi ember a konferencia termükben.

Köszönjük minden termelőnek, hogy megjelentek az eseményem, továbbá a magas minőségű vendéglátást a helyszínt biztosító hoteleknek és éttermeknek!

Hygitech

Megnyílt az új Hygitech webshop!