Bemutatkozik a Tixar alomfertőtlenítő

Cikkünkben bemutatjuk, hogyan alkalmaztuk a Tixar alomfertőtlenítőt partnerünknél,a Dabi Kft. rábapattyi baromfitelepén.

Cikkünkben bemutatjuk, hogyan alkalmaztuk a Tixar alomfertőtlenítőt partnerünknél,a Dabi Kft. rábapattyi baromfitelepén.

Miért éppen Tixar?

Az istállókban az ammónia koncentráció nagyon magas értékeket mutatott, melyre megoldásként a Tixar alomfertőtlenítő rendszeres használatát javasoltuk. Kiváló fertőtlenítő és nedvességmegkötő hatása mellett az ammónia semlegesítésére is alkalmas. Nem csak egészséges talpakat, hanem száraz almot és minimális, káros gázkoncentrációt eredményez a használata.
Az alomfertőtlenítő por alapú készítmény, melynek a kijuttatásához egy alomfertőtlenítő szóró kocsit alkalmazunk. A kocsit az állomány között tolva tudjuk a fertőtlenítőszert kijuttatni az alomra.

A Tixar előnyei:

A Tixar előnye, hogy gond nélkül szóródhat a baromfi tollára, etetőbe, itatóba. Vizsgálati eredménnyel rendelkezünk arról, hogy ezt az alomfertőtlenítőt az állatok megehetik, megihatják, nincs káros hatása a szervezetre és a szemet sem irritálja.
A Tixar-t több partnerünk használja Salmonella megfékezésére, hiszen rendszeres használatával kiváló eredményeket érnek el.

Adagolás:

Az alomfertőtlenítőből az istállóba, 50-100g/m2 szórási mennyiségre van szükség. Gyakorlatban ez azt jelentette a partnerünk telepén, hogy az 1200 m2 alapterületű istállóba 120 kg, azaz közel öt darab 25kg-os zsákot használtunk fel. Az alomfertőtlenítő szórását hetente egyszer szükséges ismételni, egészen az állomány leadásáig.

További információval kapcsolatban szakértő kollégáink készséggel állnak a rendelkezésükre.

Hygitech

Megnyílt az új Hygitech webshop!