Bemutatkozik a Hygitech mósócsapata

hygitech-mosocsapat

A Hygitech 21 fős mosócsapata nap, mint nap készen áll arra, hogy állattartó telepeket és humán használatú épületeket kórokozómentesítsenek a megrendelők igényei alapján.

Új pályázati lehetőség ápr. 26-tól

A sertés- és baromfitartók számára 2021. április 26-tól újra megnyílik a „Baromfi és sertéstartó telepek járványvédelmi rendszereinek fejlesztése” című pályázat.

Egyedülálló baromfi és sertés mosórobot Magyarországon!

Az Alpha-Vet Kft Hygitech üzletága elkezdte a baromfi és sertés mosórobotok értékesítését. Napjainkban az állattenyésztők túlnyomó többsége munkaerőhiánnyal küzd. Erre megoldás a Dán gyártó, a Wash Power mosórobotjai. Az Hygitech Magyarországon egyedülállóan két típusú robotot forgalmaz, a ProCleaner X100-as sertéstartók és a ProCleaner P200 baromfitartók részére lett kifejlesztve. A robotok automata módban üzemelnek, minimális humán […]

Volcan 1000 hullaégető beüzemelése a Mangal Ilona sertéstelepén

A mai nap folyamán beszerelésre került a Volcan 1000 hullaégető a Manga Ilona Kapolyi sertéstelepén. A Volkan 1000 az angliai Worcester-ben lévő gyártóüzemünkben tervezett és gyártott gép. Praktikus használatával, többféle üzemanyag felhasználási lehetőséggel, valamint alacsony felügyeleti igényével a Volkan 1000 a legjobb választás a sertéstelepek részére. Üzemanyag tekintetében diesel került beszerelésre, melynek az fogyasztása 5-7l […]

Covid-19

Tisztelt Ügyfelünk

AZ ALÁBBIAKBAN RÖVIDEN ÖSSZEFOGLALJUK AZ ALPHAVET KFT. KORONAVÍRUS JÁRVÁNNYAL KAPCSOLATOS JELENLEG ÉRVÉNYBEN LÉVŐ HAVÁRIA ELJÁRÁS RENDJÉNEK FŐBB ELEMEIT.

Cégünk vezetősége minden szükséges intézkedést megtett annak érdekében, hogy a járvány, dolgozóinkra és vállalatunkra vonatkozó hatásait tompítani tudja.

Afrikai sertéspestis

Az afrikai sertéspestis (ASP) nagy ragályozó képességű, vírus okozta fertőző betegség, amely iránt Európában a házisertés és az európai vaddisznó fogékony. Afrikában a közönséges varacskosdisznó és egyéb vaddisznó fajok, valamint Ornithodoros nembe tartozó óvantagok (lágy kullancsok) játszanak szerepet a betegség fenntartásában.

Madárinfluenza

Hazánk – a 2016-2017-es nagy ívű járvány után – 2017. augusztus 24-én nyerte vissza a madárinfluenza betegségtől mentes besorolását. A vírus azonban továbbra is veszélyt jelent a baromfiállományokra. Terjesztésében jelentős szerepe van a vadmadaraknak. Szórványosan több európai országban is előfordultak megbetegedések az elmúlt években.

Magyarország visszanyerte madárinfluenzától mentes besorolását

Az Állategészségügyi Világszervezet (OIE) vonatkozó előírásai szerint Magyarország 2020. szeptember 8-án visszanyerte madárinfluenzától mentes besorolását. A teljes országra vonatkozó kedvező státusz elismerését követően sorra nyílhatnak újra az egyes harmadik országi piacok a magyarországi élő baromfi és baromfitermék-szállítmányok előtt.

Szerethető munkahely díjat kapott az AlphaVet

2017 Szerethető Munkahely Díjas és 2018 CIB BANK szponzori különdíjas szerethető munkahely kategóriában az AlphaVet Kft. Az elbírálás alapjai azok a bemutatkozók voltak, amelyekben a cégek munkatársai arról meséltek, hogy milyen náluk a munkakörnyezet, milyenek a szakmai fejlődési lehetőségek, mennyire terheli a munka a magánéletüket, hogyan tudnak együttműködni a főnökeikkel, mik azok a mozzanatok, amelyek a közösséghez kötik őket, illetve miért maradnak a cégnél a piaci csábítások ellenére is.

Az agrárium jövőjéért, állataink jóllétéért!

A magyar agrárium és élelmiszer-gazdaság több mint 100 éves múltra visszatekintő, legrégebbi és legnagyobb rendezvényén az Alpha-Vet rendszeres kiállító több mint 100 m2-es kiállítói szigetével. Az OMÉK ma már nem csak Magyarország, de Közép-Európa egyik legnagyobb agrárgazdasági rendezvényévé nőtte ki magát. Épp ezért cégünk teljes szolgáltatás portfóliójával volt jelen a kiállításon.